Skip to main content

Dat shop je toch even!

Dat shop je toch even!

Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Inderdaad er wordt wat afgeshopt in fotoland, maar het valt nog niet mee om het programma te doorgronden. Ondanks eerdere photoshopcursussen is me na les 2 wel duidelijk geworden dat ik nog een heleboel te leren heb. Het is te vergelijken met het verhaal van de klok en de klepel. Het komt me allemaal redelijk bekend voor, maar hoe zat het ook al weer precies? De lagen, die opgebouwd moeten worden, omdat er anders eentje zomaar spoorloos verdwenen kan zijn. De selecties, omgekeerd of niet, de maskers, de rechthoeken, veelhoeken, tekstvlakken en hulplijnen. Gelukkig is Marco onze hulplijn gedurende de dag en die wordt regelmatig ingeschakeld. Maar oefening baart kunst, dat merk ik wel hoe langer ik er mee bezig ben. 

Daarnaast wordt het steeds belangrijker om heel goed te structureren. Nieuwe lagen meteen van een titel voorzien, want je zit zo met een hele verzameling lagen van foto’s, rechthoeken en tekst en ziet dan door de bomen het bos niet meer. Als je daarbij ook nog zoekende bent in hoe iets aan te pakken, is het wel prettig dat je in ieder geval het mapje kunt vinden. 

Vandaag aan de slag geweest met de photoshop-opzet van de website van de basisschool. Leuk om te doen. Goed nadenken over wat je uit wil stralen, wie de website gaat bezoeken, naar welke info ze dan op zoek zijn en hoe je die dus zo opvallend mogelijk neer kunt zetten. Kortom, heel veel dingen om over na te denken en voor je het in de gaten hebt, ben je uren verder!

En dan ook nog oefenen, oefenen en oefenen met photoshop, want alleen dan is er een kans dat ik dat in de toekomst “wel even doe”!

No video selected.

Delen

Over deze blogger

Hetty

Vandaag begonnen met de opleiding webdesign. Na jaren hulpverlening een compleet andere tak van sport, maar erg interessant. Het begin valt zeker niet tegen en ik heb zin in de rest van de dag. Het lijkt me leuk om echt aan de slag te gaan en me verder te verdiepen in de wereld van webdesign.