Cursus webdesign met Wordpress
In de cursus webdesign leer je alle facetten van modern webdesign, zoals projectplanning, wireframing, webontwerp, HTML(5), CSS(3) en het gebruik van de populaire CMS systemen Joomla! en Wordpress. Deze cursus is door de digitale academie in het leven geroepen om startende webdesigners de gelegenheid te geven om direct hoger in de markt in te stappen. Waar de meeste opleiders ervoor kiezen een aparte webdesign opleiding aan te bieden, vinden wij het noodzakelijk dat nieuwe webdesigners direct ervaring op doen met Content Management Systemen (CMS). Zonder deze kennis is de drempel voor de arbeidsmarkt toch aanzienlijk groter. Wij hebben ervoor gekozen om de Open Source Content Management Systemen WORDPRESS en Joomla! binnen deze opleiding webdesign in te zetten als leidend platform.
Cursus webdesign workshops
In de afgelopen 7 jaar is ons gebleken dat er een grote behoefte bestaat bij webdesigners om zich verder te ontwikkelen en met enige regelmaat onbeantwoorde vragen, beantwoord te krijgen. In de afgelopen jaren (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018) hebben wij daarom een reeks van webdesign workshops voor gevorderden verzorgd. De reeks blijkt een goede manier voor webdesigners om bij te blijven in hun vakgebied en zal daarom in 2019 opnieuw worden aangeboden
Basiscursus webdesign
De basiscursus webdesign is onderdeel van de cursus webdesign met Wordpress voor beginners. Waar deze laatste cursus 12 weken (of 24 avonden) beslaat, duurt de basiscursus slechts 5 weken (10 avonden). De cursus richt zich op mensen die uitsluitend de basisbeginselen van webdesign willen leren, zonder de verdieping van een CMS systeem.
Cursus Wordpress
Met de cursus Wordpress proberen wij liefhebbers van het steeds populairder wordende CMS systeem Wordpress te voorzien van de juiste kennis. De cursus is zeer geschikt voor zowel contentmanagers, website eigenaren als webdevelopers en programmeurs.
Wordpress is het meest populaire CMS systeem ter wereld en steeds meer websites (inmiddels 60% wereldwijd) maken er gebruik van. Reden genoeg om kennis te maken met dit mooie platform.
Cursus HTML5 & CSS3
De ontwikkelingen in de wereld van webdesign staan absoluut niet stil. Zo komen er continu nieuwe website, nieuwe systemen en nieuwe (open source) platforms bij, maar ook software verandert en vernieuwt, net als programmeertalen. Al jaren werken we met XHTML en CSS, zonder dat daar nieuwe ontwikkelingen in zichtbaar waren. Tot voor kort...
Wat kun je na de opleiding webdesign?
Allround webdesigner
Zelfstandig websites bouwen en onderhouden
Na afloop van de opleiding webdesign kun je een goed functionerende, maar hoofdzakelijk statische website ontwerpen. Bij de meeste webdesign opleidingen in het land is daarmee de opleiding webdesign afgerond. Bij ons echter niet. Wij willen je namelijk leren hoe je d.m.v. het inzetten van Wordpress en Joomla een meer flexibele, dynamischer en krachtige website kunt ontwikkelen.
Een Content Management Systeem is namelijk een systeem waarmee je je opdrachtgever/de klant in staat stelt om op eigen kracht de website te onderhouden. Dit is iets wat steeds vaker een eis is van opdrachtgevers. Bovendien zorgt het ervoor, dat je je kunt focussen op je core-business, namelijk het ontwerpen en ontwikkelen van websites.
Allround webdesigner
- Marketingwat maken we voor wie en waarom?
- Inhoudwelke informatie biedt u aan, hoe is de informatie afgestemd op de doelgroepen en hoe wordt de informatie verwerkt door zoekmachines?
- Vormgevingeen goede grafische interface stuurt de bezoeker en levert uiteindelijk een groter rendement op. De vormgeving vloeit voort uit de fase waarin de inhoud is uitgewerkt en waarbij zaken als Card Sorting, Functioneel Model, Wireframe en Experience Design aan de orde komen.
- Techniekde technische realisatie moet maken dat de website doet wat de bezoeker verwacht. Daarbij geldt dat zowel de basis (HTML & CSS) belangrijk is, maar ook de verdere uitwerking en tools.
Responsive websites
Het gebruik van de smartphone is niet meer weg te denken in deze tijd. Het is daarom belangrijk dat u zorgt dat de website op alle apparaten goed getoond wordt. Dit noemen we Responsive Design. Na afloop van de opleiding webdesign beheerst u de techniek om responsive websites te ontwikkelen en te onderhouden.
Wij leren mensen daarom werken met Adobe Muse, Wordpress en Joomla. Deze systemen bieden de mogelijkheid van Content Management, waardoor de eindklant de mogelijkheid heeft zelf aanpassingen te doen. Bovendien zijn voor deze systemen bijzonder veel kleine en grote uitbreidingen beschikbaar, die meer functionaliteit toevoegen aan de website.
De webdesigner, die wij voortbrengen in de opleiding webdesign, wordt door ons geschoold in deze vier disciplines en zal uiteindelijk als goed voorbereide professional de arbeidsmarkt betreden.
Neem contact met ons op.
WIJ HEBBEN OPLEIDINGEN VERZORGD VOOR TALLOZE BEDRIJVEN WAARONDER
Bekijk websites van (oud)deelnemers aan de opleiding webdesign
Bekijk hier meer voorbeelden van cursisten.
Wat ga je doen tijdens de opleiding webdesign?
Klassikale lessen en huiswerkopdrachten tijdens de opleiding webdesign
Vanaf ontwerp tot website live
Wanneer je een website gaat ontwikkelen, zal eerst gekeken moeten worden naar de doelstellingen voor de site, de doelgroep(en) en (communicatie)doelstelling(en).
Een losse flodder als website, zonder enige visie of doelstelling, zal nooit iets opleveren. In deze lessen wordt daarom uitgebreid aandacht besteed aan marketing en communicatie voor websites.
Aan het einde van de lessen internetmarketing schrijft u een uitgebreid internet communicatieplan, wat eveneens dient als beleidsdocument voor uw opdrachtgever.
Andere zaken waaraan aandacht wordt besteed tijdens deze opleiding webdesign:
- Zoekmachine marketinghoe gaan zoekmachines om met uw website en de inhoud op uw website?
- Concurrentie analysehet analyseren van website van concurrenten en collega's (van de door u te ontwikkelen site)
- Schrijven voor het webhet schrijven en vergaren van informatie voor uw website
- Werken met een opdrachtgeverhoe gaat u om met een opdrachtgever en wat voor afspraken maakt u gezamenlijk
Vormgeving
Wanneer je eenmaal een goed plan hebt geschreven voor de website van je opdrachtgever, is het tijd om na te denken over de manier waarop je de inhoud visueel wilt ontsluiten. In andere woorden: hoe maak je het design zo, dat de bezoekers datgene vinden wat zij zoeken (of wat je wilt dat zij vinden). Je gaat dus nadenken over User Experience Design (UX).
Vormgeving is een zeer belangrijk onderdeel van de website. Het zorgt namelijk enerzijds voor de eerste indruk bij de bezoeker, maar anderzijds ook voor de mate van succes van de website. Immers, als de bezoeker geconfronteerd wordt met een website die prettig oogt en ook nog eens visueel logisch van opbouw is, dan zal deze bezoeker minder snel vertrekken en eerder tot actie overgaan. Voor de vormgeving van websites maken wij gedurende deze cursus gebruik van het programma’s Adobe Photoshop en Adobe XD.
Programmeertalen
Wanneer je websites gaat ontwikkelen, krijg je te maken met diverse programmeertalen. Zo maak je tijdens deze lessen kennis met HTML5 (HyperText Markup Language) en CSS3 (Cascading StyleSheets). Om deze talen te schrijven heb je een daarvoor bestemde Editor nodig. Van deze editors zijn er talloze beschikbaar.
Wij hebben er voor gekozen je in de opleiding webdesign te laten werken met Adobe Dreamweaver. De reden hiervoor is dat Dreamweaver je in staat stelt om zowel in de zogenaamde code view als in de design view te werken. De eerste modus is prettig voor code-geöriënteerde mensen, terwijl de design modus juist prettig is voor visueel ingestelde mensen. Toch besteden wij in deze lessen expliciet aandacht aan de programmeertalen.
Ook voor visueel ingestelde mensen is het namelijk van belang om kennis te hebben van wat er "onder water" precies gebeurt. Daarnaast zullen we Dreamweaver ook in de design view gebruiken. Op dat moment zal Dreamweaver functioneren als een zogenaamd WYSIWYG (What You See Is What You Get) programma. Op dat moment werkt het programma erg visueel en intuïtief. Daarnaast gaan we in deze lessen aan de slag met het daadwerkelijk online plaatsen van uw website. Daarvoor zou je wederom het programma Dreamweaver kunnen gebruiken. Wij besteden echter ook aandacht aan het online plaatsen van uw site d.m.v. een FTP programma (bijv. FileZilla, WSFTP, CuteFTP, Fetch, Cyberduck, etc.).
Werk aan een praktijkopdracht
De reden dat wij kiezen voor deze praktijkgerichte aanpak tijdens de opleiding webdesign is tweeledig: U doet ervaring op in het werken met een opdrachtgever. Het eindproduct kan dienen als het eerste product voor portfolio. Iets wat van pas kan komen wanneer u met een potentiële nieuwe opdrachtgever of werkgever spreekt.
Wat is WORDPRESS / Joomla?
Wordpress en Joomla zijn Open Source Content Management Systemen, die wereldwijd door miljoenen ontwikkelaars worden gebruikt.
Het zijn systemen die ideaal zijn voor enerzijds webdesigners en anderzijds eindgebruikers (uw opdrachtgever / klant).
De webdesigner mag namelijk zonder daarvoor te hoeven betalen, gebruik maken van een systeem, dat out-of-the-box al heel veel krachtige mogelijkheden heeft. Denk daarbij aan het beheer van inhoud, gebruikers, navigatiemenu's, contactformulieren, mini-enquêtes, rss feeds, zoekfunctionaliteit, etc.
Wat leren wij je over WORDPRESS & Joomla?
Van ons leer je de volgende aspecten van het Wordpress en Joomla! CMS kennen:
- Installatie en configuratie
- Ontwikkeling en ontwerp van de sitestructuur
- Invoeren van inhoud in Wordpress en Joomla! (onderhoud van de website)
- Realisatie van de navigatiestructuur
- Realiseren van de layout van de website!
- Uitbreiden van Wordpress en Joomla! door toevoegen van extra functionaliteit (bijvoorbeeld een webwinkel).
Voor wie zijn WORDPRESS en Joomla! geschikt?
Wordpress en Joomla! zijn uitermate geschikt voor midden- en kleinbedrijf websites. Doordat de systemen echter zeer eenvoudig uitbreidbaar zijn, kan het door toevoegingen ook zeer goed geschikt gemaakt worden voor grotere organisaties.
Dit maakt Wordpress / Joomla! ook meteen zeer krachtige tools voor webdesigners. Voor hen is namelijk heel veel aanvullende functionaliteit vrij (open source) beschikbaar.
Er zijn tienduizenden uitbreidingen voor Wordpress/Joomla! gemaakt. Daarbij kun je denken aan webwinkels, nieuwsbrievensystemen, reserveringssystemen, fora, zoekmachine-optimalisatie systemen en nog veel meer.
Als klap op de vuurpijl is het Wordpress/Joomla! CMS ook nog eens uitermate gebruiksvriendelijk. Veel bedrijven kiezen voor het systeem, omdat iedere gebruiker na een korte training zonder problemen met Joomla! kan werken.
Voor wie is deze opleiding webdesign?
Iedereen kan deze opleiding volgen
Basis voor beginners
Intensief en praktijkgericht
Neem contact met ons op.
Waarom kies je voor de DDA?
Wat zijn de kosten van de opleiding webdesign?
INVESTERING MEER DAN WAARD
De kosten van de opleiding webdesign
De Cursus Webdesign voor beginners kost € 2995,- excl. BTW.
Zijn er aanvullende kosten?
Bij veel opleiders zijn er aanvullende kosten gemoeid bij een opleiding. Bij ons is de prijs echter all-inclusive. Je betaalt dus geen aanvullende bedragen voor boeken, materialen etc.
Verder is bij de prijs inbegrepen:
- Een eigen webaccount, waar je je website kunt ontwikkelen
- Studieboeken en studiemateriaal
- Een online discussieplatform om vanuit huis contact te onderhouden met mede-cursisten
- Indien gewenst krijg je toegang tot onze gesloten facebookgroepen voor cursisten en oud-cursisten
Bij de prijs is niet inbegrepen:
- Een computer
- Software (u dient zelf de beschikking te hebben over de (Adobe) software) - Bel ons voor informatie over studentenpakketten op 0570 - 514 899
Voordelen
Klassikaal
Duidelijke uitleg, stap voor stap
Belastingvoordeel
Complete en uitgebreide opleiding
workshops gevorderden
Blijf in ontwikkeling
Groei verder en blijf up-to-date
In de afgelopen 5 jaar is ons gebleken dat er een grote behoefte bestaat bij webdesigners om zich verder te ontwikkelen, bij te blijven in hun vakgebied en met enige regelmaat onbeantwoorde vragen, beantwoord te krijgen. Ook worden de laatste trends en ontwikkelingen besproken.
In de afgelopen jaren (2012 t/m 2018) zijn wij daarom gestart met een reeks van webdesign workshops voor gevorderden. De reeks blijkt een goede manier voor webdesigners om bij te blijven in hun vakgebied en om ervaringen met elkaar uit te wisselen. De workshopreeks zal daarom in 2019 opnieuw worden aangeboden.
Voor wie is deze opleiding bedoeld
Voor deze opleiding geldt, dat wij er vanuit gaan dat u een ruime basiskennis hebt van webdesign en Joomla.
Het best aansluitende profiel hebben deelnemers van onze eigen webdesign en Joomla! opleidingen.
De groepen worden zo veel mogelijk samengesteld met deelnemers van een vergelijkbaar niveau tot een maximum van 10 deelnemers per groep.
Mocht u niet eerder een cursus bij ons gevolgd hebben, neemt u dan te allen tijde eerst contact op voor u zich inschrijft.
Actuele onderwerpen
Tijdens de workshops zullen onderwerpen aan de orde komen als:
- Wordpress voor gevorderden
- Joomla voor gevorderden
- Internet marketing, SEO, SEA, Adwords, Social Media, Affiliate Marketing, etc.
- HTML5/CSS3/PHP
- AMP / Accelerated Mobile Pages / Responsive webdesign
- Adobe Animate
- Adobe XD
- Video editing
- vrije invulling o.b.v. input door deelnemers
Documentatie, begeleiding en software
Tijdens de opleiding maken wij gebruik van eigen materialen. De kosten voor deze materialen en eventuele literatuur zijn in de cursusprijs inbegrepen.De software die wij gebruiken tijdens de opleiding maakt deel uit van de Adobe Creative Suite. Het gaat hierbij om de programma's Adobe Photoshop en Adobe Dreamweaver. Deze programma's gebruiken wij respectievelijk voor het ontwerpen van webdesign en de technische realisatie van het webontwerp. De betreffende software is beschikbaar voor zowel het Microsoft Windows besturingssysteem alsook het Apple OSX besturingssysteem.
Neem contact met ons op.